ΕΡΤ: Αιφνιδιαστική αποχώρηση από τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης

ΕΡΤ – Μπορεί να φαίνεται ότι αποχωρεί από την κρατική τηλεόραση για «προσωπικούς λόγους», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ, ωστόσο το ρεπορτάζ από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής λέει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται για την περίπτωση της Χρύσας Μασούρου!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η Διοίκηση της ΕΡΤ θέλει να ευχαριστήσει ολόθερμα την Εντεταλμένη Σύμβουλο Προγράμματος Χρύσα Μασούρου, η οποία υπήρξε τα δύο τελευταία χρόνια ένα από τα κεντρικά στελέχη της εταιρείας που συνέβαλαν με καθοριστικό τρόπο στην επιλογή και τη διαμόρφωση του νέου ψυχαγωγικού και πολιτιστικού της προγράμματος. Η κυρία Μασούρου, για προσωπικούς λόγους, ζήτησε από την ΕΡΤ να μην ανανεωθεί για ένα ακόμη έτος η θητεία της που λήγει στις 21 Οκτωβρίου 2021, γεγονός το οποίο είναι καθ’ όλα σεβαστό.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Εδώ και πολύ καιρό υπήρχε παρασκήνιο μεταξύ της ισχυρής κυρίας του Ραδιομεγάρου, που είχε κατορθώσει να φέρει εδώ και δύο χρόνια αέρα ανανέωσης στο πρόγραμμα της ΕΡΤ με εκπομπές και σειρές που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από αυτές της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Το μεσημέρι της Τρίτης στο εβδομαδιαίο συμβούλιο Διευθύνσεων παρουσία του Προέδρου, Κωνσταντίνου Ζούλα και του Γιώργου Γαμπρίτσου, Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ, ανακοινώθηκε ότι η Χρύσα Μασούρου εντεταλμένη σύμβουλος προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνία από την 21η του Οκτώβρη δεν θα συνεχίσει στη θέση της.

Μάλιστα, μέσα στην αίθουσα που βρισκόταν και η ίδια η αποχωρήσασα ειπώθηκε πως δεν θα γίνουν ανακοινώσεις. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα βγήκε επίσημη ανακοίνωση, αιφνιδιάζοντας τους εμπλεκόμενους.

Η Χρύσα Μασούρου και οι συνεργάτες της φαίνεται πως ποτέ δεν βρήκαν την απόλυτη αποδοχή από το περιβάλλον της ΕΡΤ, που δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι τους εξωτερικούς συνεργάτες που εισέβαλαν ως άλλοι «σωτήρες» στη δημόσια τηλεόραση.

Πολλοί μιλούν για «πανάκριβες» παραγωγές και αστρονομικά budget που επένδυσε ο κρατικός φορέας χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση στους πίνακες τηλεθέασης, και προϊόντα που δεν ανταποκρίνονταν στον «ποιοτικό και πολιτιστικό» χαρακτήρα που θα έπρεπε να αποπνέει η δημόσια τηλεόραση.

Μιλώντας όμως αντικειμενικά, τις τελευταίες δύο τηλεοπτικές σεζόν το προσφερόμενο προϊόν της ΕΡΤ όχι μόνο βρήκε ανταπόκριση αλλά γίνεται και hot trend στα social media, ειδικά οι τηλεοπτικές της σειρές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και αν κάποιοι μιλούν για «συναινετικό διαζύγιο», το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο μεταξύ των δύο πλευρών.

Το σίγουρο είναι πως η απόφαση που πάρθηκε -με τον Κωνσταντίνο Ζούλα να συναινεί- είναι η θέση της εντεταλμένη συμβούλου προγράμματος να παραμείνει «ορφανή» και να καλυφθεί εκ των έσω.

Όσο για τη Χρύσα Μασούρου, το ρεπορτάζ τη θέλει να έχει ήδη δεχτεί επαγγελματική πρόταση και να αναλαμβάνει σύντομα τα νέα της καθήκοντα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s