ΤΟ SKATEBOARD ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Το νέο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2

Τα πέντε πρώτα επεισόδια της νέας εκπληκτικής σειράς ντοκιμαντέρ «Το skateboard στον κόσμο» (Skate the World / Skate le Monde), θα παρακολουθήσουν – σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση – οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2.

Σ’ αυτή την εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ, ο Καναδός χιουμορίστας και κωμικός Mathieu Cyr ανακαλύπτει διάφορες χώρες μέσα από τα μάτια της κοινότητας των οπαδών του skateboard.

Συναντά τους skateboarders που έχουν διαμορφώσει την παγκόσμια σκηνή και επισκέπτεται νέα μέρη που σηματοδοτούν την κουλτούρα του skateboarding.

Στη Βαρκελώνη, την Ιερουσαλήμ, την Καζαμπλάνκα, την Αβάνα, τη Βαρσοβία και στο Μόντρεαλ, ταξιδεύει σε σοκάκια και μεγάλες λεωφόρους, εστιάζοντας το ενδιαφέρον σε εναλλακτικά οράματα του skateboard, αλλά και στις Τέχνες, την Ιστορία και την Αρχιτεκτονική.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/9

Ο Καναδός χιουμορίστας και κωμικός Mathieu Cyr, μεταβαίνει στην Ιαπωνία, στη χώρα όπου το άθλημα του skateboard έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κάθε πλευρά της καθημερινής ζωής των Ιαπώνων διέπεται από αρκετά αυστηρούς κανονισμούς. Το σκέιτ θεωρείται τόσο ενοχλητικό και θορυβώδες, που εξακολουθεί να είναι περιθωριακό άθλημα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του, μεταξύ Τόκιο και Οσάκα, θα ανακαλύψει μία φιλόξενη και κυρίως πολύ δημιουργική σκηνή του σκέιτ, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της στιλ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s